Hamburg
Forum Üyesi
A
Eğer işi profesyonelce öğrenip bir de belgelemek istersen tek adres Skillshop.
Otomasyon, API entegrasyonu veya özel scriptler yazmak istiyorsan bu kaynaklar şart.
Google'ın reklam dünyasındaki vizyonunu ve en son güncellemeleri buradan takip edebilirsin.
Reklamları yönetmek için kullanılan resmi yazılımlar.
- : Platformun "kullanım kılavuzu". Kampanya kurulumundan bütçe yönetimine, anahtar kelime planlayıcıdan raporlamaya kadar her türlü teknik detay burada yer alır.
- : Reklamlarınızın neden reddedildiğini veya hangi içeriklerin yasak/kısıtlı (sağlık, kumar, telif hakları vb.) olduğunu buradan öğrenebilirsiniz.
- : Diğer reklamverenlerle etkileşime geçebileceğiniz ve Google uzmanlarından (Product Experts) yardım alabileceğiniz resmi tartışma platformu.
2. Eğitim ve Sertifikasyon
Eğer işi profesyonelce öğrenip bir de belgelemek istersen tek adres Skillshop.
- : Google'ın resmi ve ücretsiz eğitim platformudur. Arama Ağı, Görüntülü Reklamcılık, Video ve Ölçümleme gibi konularda sınavlara girip resmi Google Ads sertifikası alabilirsin.
3. Teknik ve Geliştirici Kaynakları
Otomasyon, API entegrasyonu veya özel scriptler yazmak istiyorsan bu kaynaklar şart.
- : Google Ads API kullanımı, yazılımsal entegrasyonlar ve veri çekme işlemleri için teknik rehber.
- : Tekrarlayan görevleri (örneğin düşük performanslı kelimeleri durdurma) otomatize etmek için kullanılan JavaScript tabanlı betiklerin rehberi.
4. Haberler, Trendler ve Strateji
Google'ın reklam dünyasındaki vizyonunu ve en son güncellemeleri buradan takip edebilirsin.
- : Google'ın reklam ürünleri hakkında yaptığı en son resmi duyurular ve yeni özelliklerin tanıtıldığı yer.
- : Veri odaklı makaleler, tüketici davranışları ve vaka çalışmaları (case studies). Strateji kurarken çok işe yarar.
- : Görsel anlatım tercih edenler için "nasıl yapılır" videoları ve canlı yayın kayıtları.
5. Uygulama ve Araçlar
Reklamları yönetmek için kullanılan resmi yazılımlar.
- : Çok sayıda kampanya veya reklamı çevrimdışı olarak toplu halde düzenlemeni sağlayan ücretsiz masaüstü uygulaması.
- : Hareket halindeyken kampanyaları izlemek ve hızlı müdahale etmek için (iOS ve Android).