Google Ads Hakkında Faydalı Bilgiler & Araçlar 2026

Hamburg

Forum Üyesi
A
  • : Platformun "kullanım kılavuzu". Kampanya kurulumundan bütçe yönetimine, anahtar kelime planlayıcıdan raporlamaya kadar her türlü teknik detay burada yer alır.
  • : Reklamlarınızın neden reddedildiğini veya hangi içeriklerin yasak/kısıtlı (sağlık, kumar, telif hakları vb.) olduğunu buradan öğrenebilirsiniz.
  • : Diğer reklamverenlerle etkileşime geçebileceğiniz ve Google uzmanlarından (Product Experts) yardım alabileceğiniz resmi tartışma platformu.

2. Eğitim ve Sertifikasyon​

Eğer işi profesyonelce öğrenip bir de belgelemek istersen tek adres Skillshop.

• : Google'ın resmi ve ücretsiz eğitim platformudur. Arama Ağı, Görüntülü Reklamcılık, Video ve Ölçümleme gibi konularda sınavlara girip resmi Google Ads sertifikası alabilirsin.

3. Teknik ve Geliştirici Kaynakları​

Otomasyon, API entegrasyonu veya özel scriptler yazmak istiyorsan bu kaynaklar şart.

• : Google Ads API kullanımı, yazılımsal entegrasyonlar ve veri çekme işlemleri için teknik rehber.
  • : Tekrarlayan görevleri (örneğin düşük performanslı kelimeleri durdurma) otomatize etmek için kullanılan JavaScript tabanlı betiklerin rehberi.

4. Haberler, Trendler ve Strateji​

Google'ın reklam dünyasındaki vizyonunu ve en son güncellemeleri buradan takip edebilirsin.

• : Google'ın reklam ürünleri hakkında yaptığı en son resmi duyurular ve yeni özelliklerin tanıtıldığı yer.
  • : Veri odaklı makaleler, tüketici davranışları ve vaka çalışmaları (case studies). Strateji kurarken çok işe yarar.
  • : Görsel anlatım tercih edenler için "nasıl yapılır" videoları ve canlı yayın kayıtları.

5. Uygulama ve Araçlar​

Reklamları yönetmek için kullanılan resmi yazılımlar.

• : Çok sayıda kampanya veya reklamı çevrimdışı olarak toplu halde düzenlemeni sağlayan ücretsiz masaüstü uygulaması.
  • : Hareket halindeyken kampanyaları izlemek ve hızlı müdahale etmek için (iOS ve Android).

Geri