Dünyanın En Tehlikeli Seri Katilleri ve Son Sözleri

sysuser

PREMİUM
Dünyanın tarihindeki en tehlikeli seri katillerin bazıları hem işledikleri suçların korkunçluğu hem de son sözleriyle hafızalarda kaldı. Örneğin, Ted Bundy, 1970’lerde Amerika’da onlarca kadını öldürdü ve ölüm cezası öncesi “Umuyorum ki, insanlar bana bakıp, hayatlarının değerini anlar” demişti. Ölümü 1989’da elektrikli sandalye ile infaz edildi.

John Wayne Gacy, Chicago’da 1970’lerin sonlarında 33 genci öldürmüştü. İnfaz öncesi son sözleri “Kendi inancımı kabul ediyorum” olmuştu ve 1994’te elektrikli sandalye ile idam edildi.

Jeffrey Dahmer, Milwaukee’de 1978-1991 arasında 17 erkeği öldürdü. İnfaz edilmeden önce herhangi bir resmi son sözü kayda geçmedi; 1994’te hapishanede başka bir mahkûm tarafından öldürüldü.

Richard Ramirez, “Night Stalker” lakaplı katil, Kaliforniya’da 1984-1985 yılları arasında 14’ten fazla kişiyi öldürdü. Ölüm cezası sırasında son sözü “Affetmeye hazırım” olmuştu ve 2013’te cezaevinde doğal nedenlerle hayatını kaybetti.

Bu katiller, sadece işledikleri suçlarla değil, psikolojik çözümlemeleri ve topluma verdikleri korku ile de tarihe geçti. Çoğu ölüm cezasıyla sonuçlandı veya hayatlarını hapiste sonlandırdı; son sözleri ise genellikle pişmanlık, inanç veya soğukkanlılık içeriyordu.

Geri