2026 Google Güncellemesi Geldi: Siteniz Hala Indexleniyor mu?

sysuser

PREMİUM
Selam millet, yeni yıl yeni dramalar
Aralık 2025 Core Update'i resmen 29 Aralık'ta bitti, Google Status Dashboard'da "tamamlandı" yazıyor ama hala birçok sitede ranking'ler zıplıyor, bazıları da "Crawled - currently not indexed" diye ağlıyor Search Console'da.

Benim 2-3 sitemde de trafik %30-40 düşüş var, özellikle affiliate ve thin content olan yerlerde vurdu fena. Birkaç tane de AI ile doldurduğumuz uzun makaleler index'ten uçmuş gibi duruyor (E-E-A-T sinyalleri zayıf kaldı herhalde).

Şu anki durumum:
Bazı sayfalar hala "Crawled – currently not indexed" diyor ama URL Inspection'da "Indexed" gösteriyor (GSC'nin klasik gecikmesi mi?)
Core Web Vitals'lar zaten iyiydi, hız sorunu yoktu
İçerik kalitesini güçlendirdim, author box ekledim, kaynak gösterdim ama hala dalgalanma var

Sizde durum ne ?

Trafik kaybı yaşadınız mı? Kaç %?

Hangi sektörler daha çok vuruldu (e-ticaret, YMYL, haber, blog?)
"Crawled currently not indexed" sorunu patladı mı sizde? Nasıl çözüyorsunuz?

2026 için planınız ne? AI content'i tamamen mi bırakıyorsunuz yoksa kaliteli hale mi getiriyorsunuz?

Google'ın dediği gibi "broad core update" yani herkesi etkiliyor, panik yok ama analiz zamanı.
Kimse panikle bir şey silmesin, bekleyelim stabil olsun (genelde 1-4 hafta sonra oturuyor).

Deneyimlerini paylaşın, birbirimize destek olalım, belki birlikte çözeriz bu işi.

Geri